Για προστασία από τα διάφορα έντομα,
επιλέξτε κορυφαίας ποιότητας σήτες
από σύγχρονα υλικά!

24

Η αντικουνουπική σήτα αποτελεί μοναδική λύση για την απώθηση εισβολής κουνουπιών και διαφόρων εντόμων σε εσωτερικούς χώρους και δίνει τη δυνατότητα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, να παραμένουν τα παράθυρα ανοικτά όλη την ημέρα.

Η εταιρεία ZAKONA, στη Θεσσαλονίκη, διαθέτει μία μεγάλη και ανανεωμένη συλλογή σε πολλούς τύπους αντικουνουπικών συστημάτων ως προς το σχήμα, το χρώμα και τον τρόπο λειτουργίας τους. Όλα τα είδη κατασκευάζονται από ηλεκτροστατικά βαμμένο αλουμίνιο και σήτα μεγάλης ανθεκτικότητας από Fiberglass, χωρίς να καίγεται και να σαπίζει με την πάροδο των χρόνων.

Οι τύποι της αντικουνουπικής σήτας είναι οι εξής:

Σήτες κάθετης κίνησης.

Είναι κατάλληλες για παράθυρα, αλλά μπορούν να εφαρμοστούν και σε πόρτες. Η λειτουργία τους είναι χειροκίνητη και η επαναφορά της σήτας γίνεται ομαλά, με γαλβανισμένο ελατήριο για την ανθεκτικότητα των μηχανισμών στις καιρικές συνθήκες, όπως υγρασία, αλμύρα κ.λπ. Με επιλογή προσθήκης-φτερού, για εύκολη προσαρμογή ακόμη και σε παντζούρια με γάντζο. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από απλό, σκληρό ή αντιανεμικό βουρτσάκι, για μεγαλύτερη αντοχή στις πιέσεις του ανέμου. Τα πλαστικά μέρη είναι από υαλοενισχυμένα πολυαμίδια που δεν αλλοιώνονται από το νερό και τον ήλιο. Οι σήτες διατίθενται σε πάχη των 33, 38, 40 & 41mm και μπορεί να καλύψουν μέχρι 2,55 μέτρα ύψος.

Σήτες οριζόντιας κίνησης.

Είναι κατάλληλες για παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Η λειτουργία τους είναι χειροκίνητη και η επαναφορά της σήτας γίνεται με ελατήριο. Η ομαλή επαναφορά της σήτας οριζόντιας κίνησης επιτυγχάνεται με την προσθήκη του φρένου.

Σήτες πλισέ.

Είναι οι μοναδικές σήτες που το πανί τους λειτουργεί σαν ακορντεόν, αφού μαζεύει και ανοίγει ανάλογα με την κίνησή τους.

Σήτες free οριζόντιας κίνησης

(με μηχανισμό ερπύστριας, χωρίς κάτω οδηγό). Είναι κατάλληλες για παράθυρα και πόρτες. Ο μηχανισμός ερπύστριας δίνει τη δυνατότητα να μην μαζεύουν νερά και χώματα στο κάτω μέρος τους, εφόσον δεν υπάρχουν οι αυλακώσεις του κάτω οδηγού. Επίσης, δεν υπάρχει κίνδυνος να σκοντάψει κανείς λόγω της απουσίας ‘’εμποδίου’’ στο κάτω μέρος τους.

Ανοιγόμενες σήτες

(λειτουργεί όπως μία πόρτα). Είναι αμερικάνικου τύπου, κατάλληλες για εξώπορτες και πόρτες με συχνή διέλευση. Λειτουργία χειροκίνητη με μεντεσέδες και δυνατότητα αυτόματης επαναφοράς.

Συρόμενες σήτες.

Κατασκευάζονται με προφίλ αλουμινίου μικρού πάχους και δίνουν λύση στην εξοικονόμηση χώρου.

Σταθερά τελάρα.

Είναι σταθερές σήτες χωρίς να πραγματοποιείται καμία κίνησή τους και είναι ιδανικές για μικρά ανοίγματα και ανοίγματα στα οποία δεν υπάρχει ανάγκη για διέλευση (παράθυρα μπάνιου, αποθήκης και διαφόρων εσωτερικών χώρων). Το προφίλ αλουμινίου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της σταθερής σήτας κατασκευάζεται σε ίσια κοπή και τοποθετούνται πλαστικές γωνίες ή Τ σε μεγαλύτερα ανοίγματα. Το πανί τοποθετείται με λάστιχο περιμετρικά στην εσοχή του προφίλ αλουμινίου.

Ηλεκτροκίνητες σήτες με zip.

Σήτα κάθετης κίνησης. Κινείται σε πλαϊνούς οδηγούς με ειδικό φερμουάρ, ώστε να επιτυγχάνεται η συγκράτησή της κατά την κίνησή της στους οδηγούς.